Petty

 2010.05.07. 15:05

Bendegúz kapott egy pettyet. Egy igen fürge, helyét random módon változtató égővörös színű pettyet, mely falra siklik, ágy alá kúszik és a dög kutyát is érdekli ráadásul. Petty egy high-tech macskajáték, mert mégiscsak a 21. században vagyunk és kinek van már ereje nap végén macskát pálcával táncoltatni ugyebár. Áldoztunk a lustaság oldalán és szigorúan kipróbálási célzattal működésbe helyeztük a pettymasinát. Aztán valahogy ottragadt a lakásban, mitöbb, a jelenlétét is megszoktuk, Bendegúz pedig külön odáig van érte, olyannyira, hogy nagy szerelmében már a polcról is leverte egyszer.

 

Pettymasina nem csupán Bengedúzt látja el minőségi szórakozással, hanem bennünket is. Egyikünket azért, mert tetszik, ahogy petty bekúszik a bodzaszörpös üvegbe és eltompul, másikunknat meg azért, mert nem, és nem jövünk rá, hogy miért olyan szemcsés, mikor a végeredmény egy petty. Bendegúz pedig azért, mert irtó jól lehet kergetni a szanaszét futó vörös bogárkát.

 

Szóval Pettymasina egy lézerlövő, olyan, amivel a rendszerint halálosan unalmas vállalati prezentációkon és tímmítingeket lövöldöznek a mélynövésű egyedek a projector által kivetített számokra a falon. És karikáznak vele, meg mutogatnak, bökdösnek, csak arra nem jöttek még rá hogy a szem automatikusan követi a mozgását, így kiválóan el lehet altatni a közönséget. De ez más téma, nem erre a blogra tartozik.

Bendegúz játéka fel van szerelve azzal az isten áldotta tehetséggel, hogy nem csupán egy pontra világít – hogy aztán fáradtságos kemény munkával emberi erővel kelljen hajtani – hanem motor is van már benne, így önjáróan közlekedik a pötty, melyet Bendegúz lelkesen követ. Még a falra is felmászik, szaltózik illetve bevetődik az ágy alá, ahová csak úgy már nem fér be, lendületből viszont igen. Ott aztán lapul, kiront, ráront és nem érti, hogyha eltakarja, akkor hova lesz.

Mivel a hőmérséklet már elég magasan jár és Bendegúz sem vedlett bikinire, esetében inkább sixtinire, így meglehetősen hamar túlmelegszik és kidől. És akkor csak néz. Néha odasétál, de inkább megvárja, hogy petty surranjon hozzá.

Címkék: cica macska bendegúz

A bejegyzés trackback címe:

https://onecataday.blog.hu/api/trackback/id/tr611981843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása