Kitty Paldi és a Balett

 2010.06.22. 16:43

Bendegúzt eddig beskatulyáztuk: szép és pont. Egyéb érdemet nem nagyon tulajdonítottunk neki, bár nem is szolgált rá. Okosnak nem okos, ügynesnek sem feltétlen mondható, mert irdatlan nagyokat tud zuhanni, néha benézi a röppályát és falnak száll. Nyilván a macskák jók egerészésben például. Bendegúz a másodperc töredékének töredéke alatt képes elpusztítani egy szett színestollasfarkú, macskamentával bélelt Frissnapos egeret (mert ez nem a reklám helye). Jelenleg 12 darab lefejezett, lefarkazott, lefülezett, és leorrozott rágcsálókorpusz hever a lakás különböző, többé-kevésbé láthatatlan pontjain. Néha a nyakamba esik egy a tárolóhelység magasabb pontjairól és akkor felemlegetem Bendegúz oly szép körcirmos édesanyját. Az ágy alatt kb hat darab tetemet sejtek, a konyhapult alatt is biztos akad, múltkor például egy cipőben találtam meg egy sárgát.

Nem tudom Török Bendegúz hogy reagálna le egy élő egeret, de mivel gyógyíthatatlanul pacifista vagyok, nem is fogok szerezni neki. A tetőtérben meg ritka jelenség az egér, de lehet, hogy csak szeretném remélni. Ha netán mégis odatévedne egy família, akkor van egy beélesített macskám, és máris nincs félnivalóm. Nem mintha félnék az egerektől, de azért nem szeretném, ha össze lenne bogyózva a konyhapult reggelre, vagy lába kélne egy-egy elölfelejtett száraz kenyérnek, amivel a kutya is egy hétig csak labdázna az udvaron télvíz idején.

Na de a lényeg az, hogy Bendegúz, új szituációkba helyezve őt, csodálatos autóvezetési, sebességkontrolláló és itineri képességeire is fény derült. Nem szeretem Bendegúzt dobozba rakni, ha hazaszállítom szülőotthonomba, mert azon a 3 kilométeren is tud igen idegesítő lenni, ahogy a doboz hátsó sarkában brummog, ha odanyúlok, akkor meg leszakajt egy darabkát az ujjamból. Szóval Bendegúz szabadon kószál az autóban menet közben, és ezt felettébb élvezi. Beugrik a csomagtartóba és onnan nézelődik, kikönyököl, olykor-olykor fülszőrözik is. Mostanában azonban rákapott, hogy az autó elejében flangál, konkrétan a vezetőülésen. Felmászik a karomra, miközben vezetek, balanszírozik rajta, majd körmeit a vállamba mélyeszti, jobb esetben az ülésbe, és ott talál fogást, miközben hátsó lábával a számban keres stabil pontot. A vállam és az ülés közti 3 centiméteren megpróbál megfordulni, hogy előre láthasson, utána kering egy ideig, leereszti az összes ablakot, rálép a kormányra és letörli a port a műszerfalról. Rájöttem, hogy Bendegúz valami trafipaxos sztárfotó megelőző eszköz, ugyanis ilyen műsor mellett 10-nél többel nem lehet haladni. 40-nél már szirénázik és formaegyezik, lassítás esetén elhallgat.

Ami a balettet illeti, tegnap világosan látszott Bendegúz arcán az átszellemüléssel vegyes döbbenet egy fokozottan mátrixba illő mozdulatsor alatt. Valami papírlap hányódott a földön, szokás szerint. Vacsorához készültünk, és mivel két igen “rendmániás” emberről van szó, probléma nélkül közlekedtünk át meg kasul azon a papírlapon. A vacsora első akkordját az erkélyén jógázó Bendegúz meghallotta, és berontott a lakásba, egyenesen az asztalhoz, de a papírlap valahogy elkerülte precíz kis figyelmét. Bendegúz koldulása elég erőszakosnak mondható, ugyanis ha nem kap valamit az asztalról, akkor felnyúl érte és leveszi onnan, mivel már megnőtt akkorára és ezzel vissza is él. Ezúttal Bendegúz kihagyni készült a kuncsorgós fázist, gondolta, minek törje magát, ha bindergésre és kanyargásra úgysem kap, majd kezébe veszi az irányítást.

19:28:44

Bendegúz ront – papírdarab figyelmen kívül – Bendegúz emelkedik, hogy felkapaszkodjon az asztalra – papírdarab figyelmen kívül – Bendegúz rászalad a papírra – papír életre kel a földön, ráadásul arcpirító módon csúszik is. Bendegúz felemelkedett a földről első két lábával, de nem számolt azzal, hogy az alsó kettő kontrollálatlanul suhan valami ismeretlen tárgyon, amit addig nem vett észre. A legmélyebb döbbenet és felháborodás ült ki Bendegúz arcára, mikor a katonai pontossággal kiszámolt akció során mellső lábai nemhogy közeledtek az asztal széléhez kapaszkodás céljából, hanem még a (tapadást elősegítendő, lábujjvirágzó) hátsók csúsztak szanaszét, mely kontrollvesztést előkelő mellsőlábkalimpálással kellett azonnal korrigálni. Bendegúz továbbá nem vette be az egyenletbe méretes gyomrának pályamódosító hatásait, így pont úgy nézett ki, mint a Mátrix híres lassított jelenete, mikor Neo, lumbágót és sérvet megkockáztatva, hátsó derékszögbe hajlítja digitális testét.

Bendegúz produkciója láttán kérdőn egymásra meredtünk, majd felröhögtünk, úgyhogy sajnos a kínos helyzet megoldását nem láthattuk, de Bendegúz nem nagyon tolakodott az este hátralévő részében.

19:28:45

Címkék: cica macska bendegúz szalad

A bejegyzés trackback címe:

https://onecataday.blog.hu/api/trackback/id/tr122101337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mamas 2010.06.23. 08:14:28

Kéééész vagyok! Nyilvánosságot áhít a stílus. Nem kell ide mozgógép és digitális technika, egy jó toll, egy jó alany és egy szuperszenzitív elme láttatja a láthatatlant.

caltabellotta 2010.06.23. 09:45:56

Sírtam a nevetéstől, pedig már hallottam a történetet:)
Írj, Móni, írj!

lorantka_a_gall 2010.06.27. 10:35:44

Nekem is nagyon tetszett :)
süti beállítások módosítása