Lábujjvirág

 2010.04.08. 11:11

Török Bendegúzról már régen esett szó, pedig zajlik az élete.A tavasz megérkeztével Bendegúz totál meghülyült, az elmerokkant ábrázattal történő rángatózva rohangálás a napi repertoár részét képezi. Hogy ezt örömében teszi, vagy éppen vad őseit mímelvén teszi ezt, arra még nem jöttünk rá, de lenyűgöző gyorsasággal képes átszelni a lakást és a tévé tetején üvöltözni, vaagy a kutya alatt, vagy a konyhapult alatt. A szürke villám. Néha még fel is löki az embert, úgy száguld, aztán bevetődik a kanapé alá, ott palacsintává lapul és továbbra is hülye fejet vág, hatalmas szemekkel. Ha kisebb lennék, félnék tőle, de mivel nem vagyok kisebb, így simán kiemelem a kanapé rejtekéből, ölbe veszem és hagyom, hogy imádjon. Török Bendegúz magától is elég imádós macska, de ha rá van kényszerítve az imádásra, azt sem bánja nagyon. Olyankor átvetődik a vállamon és lóg. És nézdegél. Aztán visszavetődik és arcondörgöl, megrágja a fülcimpámat, belenyomja az orrát a számba, aztán a nagy intim hangulatban a másik felét is, gondolom ezt a bizalom végett. Elmélkedem is néha, hogy akkor most mit csináljak Bendegúz hátsó traktusával az arcomban, de mindig a gyors és hatékony eltávolítás híve voltam eddig.

Szóval ami a címet illeti. A lábujjvirág egy egész újkeletű fogalom, a tavasszal együtt érkezett meg hozzánk is, bár télen is virágzott elvétve, csak akkor még nem volt ilyen precízen megfogalmazva. Lábujjvirág. A kölcsönös rajongás perceiben Bendegúz betekercseli magát az ölembe és addig addig fészkelődik, míg a hátára nem kerül. Akkor onnan tud rám szerelmetesen pillogni, egyúttal tökéletesen figyelemmel kíséri, hogy mit csinálok, mikor éppen nem őt babrálgatom. Olykor a két szemem közé illeszti valamelyik lábát, jelezvén, hogy további törődést igényel. És ekkor jön a lábujjalj-masszírozás. A macskalábujj alapvetően zárt, elrejtvén a félelmetes hátsólábi karmokat, amelyekkel egy-egy galambot, pintyet, egeret azért ki lehet belezni. A zárt lábujjak elsőre csiklandósak, de kitartó 5 másodpercnyi lábujjnyomkodás után hajlandó az összes lehetséges ujját a szélrózsa 4 irányába széttárni, és ezzel el is készült a lábujjvirág. HOgy egyikkel, hol másikkal, hol mindkettővel egyszerre próbálkozunk, Bendegúz megbabonázva nézi a szanaszét álló lábujjakat.

Továbbá fontos megemlíteni, hogy lehet Török Bendegúz bármily mérges, csalódott, ingerült vagy levert, a lábujjvirág mindig megnyugtatja egy kicsit.

Címkék: cica macska virág bendegúz

A bejegyzés trackback címe:

https://onecataday.blog.hu/api/trackback/id/tr941903876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

caltabellotta 2010.04.13. 12:17:31

Imádom a lábujjvirágot:) És persze Török Bendegúzt, Diót, Mónit és Gergőt.
A sorrend nem fontosság szerinti:)
süti beállítások módosítása